söndag 27 april 2014

Dags för lite uppdatering

Oj vad många kvällar jag har tänkt att jag ska skriva ett blogginlägg, men när tiden är så knapp att jag inte ens hinner träna...då är det illa! Och då kanske ni förstår att jag inte prioriterat bloggandet. Men en liten uppdatering ska ni få nu.

De senaste två veckorna har varit MYCKET intensiva, och varenda ledig stund har gått åt till renovering och flytt. Under de mest intensiva dagarna har jag helt prioriterat bort träning och kostupplägg. Så jag har hamnat lite ur balans. Men det betyder INTE att jag har gett upp. Det positiva är att tack vare allt tungt kroppsarbete i samband med flytten har jag fortsättningsvis gått ner i vikt, och här i veckan nådde jag ett delmål: - 5 kg! 

Men det är intressant att se vad som händer med kroppen när den inte får den träning den är van med. Allt slit och släp de senaste veckorna har gjort att både jag och sambon gått omkring som två krymplingar och klagat på ont både här och där. Skulle vi ha tränat som vi brukar under denna period är jag säker på att vi skulle haft mindre ont. Så än en gång är det bevisat, kroppen behöver träning! Och jag blir mer och mer övertygad om att jag kommer att träna livet ut, även när jag är 85, om jag får leva så länge.

Men tillbaks till dieten och träningen. Det kommer att vara några dagar till som är så här galet intensiva, men fr.o.m 1.5 kommer jag att göra en del justeringar. Då kommer jag lägga om min diet och köra en ketos variant den sista månaden. Alltså inga kolhydrater. Igen en gång baserar jag mitt kostupplägg på Connys tävlingsdiet. Om det behövs, och jag känner att jag inte är nöjd efter en månad, så kan det hända att jag förlänger dieten med en vecka. Detta p.g.a av "pausen" jag haft nu. Men det beror helt på hur det går här i maj.

Så, det var dagens uppdatering från vår nya soffa i vår nyrenoverade lägenhet. (Behöver jag säga att jag trivs). Imorgon är det väckning i arla morgonstund för promenad i vårfina Mariehamn.

onsdag 9 april 2014

Formcheck: 1 MÅNAD!

Så där. Nu har det gått drygt en månad av min diet/deff. En månad har gått snabbt, men samtidigt känns det som att det är långt kvar när jag vet att jag har 2/3 delar kvar. Men jag försöker tänka som Kris Gethin ofta upprepar i de dagliga träningsvideorna "- Kom ihåg att det endast handlar om 12 veckor, det är inte en lång tid, håll fokus, tänk på ditt mål och stå ut! Varje dag är lika viktig, varje träningspass räknas och du kan varje kväll gå och sova med känslan av att ha åstadkommit något. Varje dag."

Men nu tycker jag det är dags för en formcheck. 4 veckor har gått sen jag senast tog formcheck bilder och 3 veckor har gått sen jag senast gjorde en bodyscan-mätning. Det har hänt en del. På vågen (hemma) har siffrorna vandrat neråt -3,2 kg. I mätningen på gymmet kunde jag konstatera att jag gått ner -1,5 % i fett, ökat 0,6 kg i muskelmassa och minskat mitt midjemått med -2,6 cm. Är riktigt nöjd med dessa resultat. Så här långt.

Av mina mätningar och mina bilder kan jag konstatera att allt går som det ska, jag ligger helt i fas. Jag går neråt i sakta mak och resultaten kommer smygandes lite i taget. Så det är bara att fortsätta följa planen. Det har jag gjort hittills och bevisligen fungerar det. Visst har jag fallit i några små fallgropar, men huvudsaken är att man snabbt tar sig upp ur dom och inte fastnar. Som jag skrev i mitt förra inlägg har jag gjort några ändringar i min kostplan, men hittills har jag ändå unnat mitt ett cheatmeal av något slag varje helg. Det kommer jag att fortsätta med så länge spegelbilden fortsätter förändras, kläderna fortsätter bli lösa och siffrorna på vågen fortsätter klättra neråt. Om det slutar måste jag kanske sluta med mina cheatmeal. Det som tål att nämnas att jag när jag på helgen har mitt cheatmeal också ofta är mycket mer fysiskt aktiv än jag är in i veckorna, t.ex. med tungt trädgårdsarbete. Så jag tror att det summa summarum blir plusminusnoll, även om man för den sakens skull inte kan trycka i sig mängder av vad som helst under cheatmealet.

Skillnad på 4 veckor. Tyvärr är inte bildkvalitén den bästa men lite ser man vartåt det barkar. Åt rätt håll! :)

torsdag 3 april 2014

Försenad uppdatering!!

Livet rullar på i en rasande fart. Just nu är det extra mycket. Måndag kväll var kvällen för stora beslut och vi bestämde oss för att flytta. Men det är inte en helt vanlig flytt utan en rätt omfattande sådan med lite renovering och mycket reda upp, organisera, slänga, tvätta osv. Men snart är vi borta från detta ohälsosamma hus. En månad har vi på oss, sen ska vi senast vara placerade på en annan adress. Det blir nog bra, bara det blir färdigt, men det kommer att bli en mycket intensiv månad och jag har på känn att bloggandet kommer att bli åsidosatt.

Av ovanstående orsak har jag inte heller hunnit presentera någon resultatcheck i början av veckan. Men det var inte något som var roligt att presentera heller. Har nu kommit till den första platån, dvs, jag vägde inte mindre i måndags än jag gjorde för en vecka sen. Jag är nu nere på  -2,5 kg totalt (på 3,5 vecka).  Men för den sakens skull betyder det inte att det inte händer saker. Jag har speciellt denna vecka märkt att mina kläder sitter lite lösare, och jag hade faktiskt minskat 1,5 cm i midjan. Trots detta har jag ändå valt att göra en del ändringar i kosten. Det jag har gjort är:

  • Skippat kolhydraterna vid lunchen
  • Minskat kolhydraterna med hälften vid middagen
  • Skippat mitt ena mål mat. Detta gjorde jag egentligen redan för en tid sedan då jag aldrig hann få in det.

Träningen går fortsättningsvis bra. Jag följer programmet till punkt och pricka, och har bra energi och motivation. 

Nästa vecka ska jag försöka få in en formcheck, dels med bilder och dels med vägning på gymmets våg (med fettprocent osv). Så håll till godo, ska försöka hinna dela med mig av hur det går för mig fast livet just nu är lite kaos.

Även om jag sällan ger upp när jag verkligen bestämt mig så visst, det har hänt. Och det känns aldrig kul!