onsdag 15 juli 2015

Getting stonger!!

Hur funkar det riktigt att vara mammaledig, ha en 10 veckors bebis och ta hand om sig själv, hushåll och allt där omkring. Hinner man alls njuta av sommaren? Svar ja. Jag trodde inte det var möjligt, men jag måste säga att det går över förväntan. Sen har vi faktiskt en rätt så lättskött bebis (peppar peppar) så jag kan verkligen inte klaga.

Jag har fått in träningen som en rutin nu och det känns så skönt. Tränar varje dag och jag har blivit starkare, wohoo! Märker att jag orkar bättre i övningarna, och jag klarar av att hålla knipet och bålstödet bättre. Och kondisen har också blivit bättre tack vare mina intervaller som jag kör några gånger i veckan. Än så länge har jag tränat mest med egen kroppsvikt, men fr.o.m nästa vecka blir det lite mera motstånd tror jag (väntar med spänning på mitt träningsschema...).



Plankan med benlyft.
Går bara bättre och bättre.
Ibland, rätt så ofta, brukar jag
stå i hunden.
Det känns bra, helt enkelt
Det enda som stör mig är att jag är så stor ännu, och att mycket av mina kläder inte passar. Men det är ju därför jag försöker göra något åt det (tålamod Victoria, tålamod!). Och jag tänker inte använda graviditeten som någon ursäkt, det var helt medvetet att jag valde att inte vara strikt med kosten under graviditeten, och jag visste hela tiden att jag skulle ha denna resa framför mig. Så det är bara att bita ihop och hålla fokus! Stay tuned!

Jag och sonen myser på Tammer training camp
förra helgen. 


måndag 6 juli 2015

Sommarmys och mammaträning

 "Det blir bara roligare" berättade mina fellow-mamas på lunchen i våras och syftade på att vara mamma. Och jag kan inte annat än hålla med. Jason är snart två månader och han blir bara mer och mer med och vaken. Ler och pratar och upptäcker världen. Och är världens mysigaste. I videoklippet ser ni hur Kaspian lär Jason räcka ut tungan. Det är häftigt att se bebisar och små barn konstant öva på nånting, tills det sitter. Och livet är ju faktiskt ett livslångt lärande, vi mår bra att hela tiden lära oss nya saker.

Lilla holmen häng.
Annars rullar allting på här, det blir aldrig tråkigt. Jag och Jason har allting nånting på gång, och för att inte fastna i  soffa-bubblan försöker vi vara ganska sociala och söka oss ut i sommarvärmen. I förra veckan hängde vi en del med min kompis Jannica, och så var vi till lilla holmen. Trots stekande sol lyckades jag få det ganska behagligt för lilleman, med ventilation i vagnen och solskydd. Så två dagar spenderade vi nån timme på detta vis. Jason har varit lite sämre på att sova vissa dagar på sistone, men väger upp det hela med att vara ganska nöjd när han är vaken.

En svettig mamma efter
hemmaträning på Föglö.
Jag hann också med både frissa besök och träning ute i Godby förra veckan. Det är så att jag har tagit ett sex veckor pt-oline paket med min före detta kollega Fanny som numera är något av en expert på träning under och efter graviditet. Jag kände att det var dags att få ordning på denna post-preggo kropp, Ett år av ostrukturerade kostvanor har gjort sitt och det finns en hel del kilon som ska bort. Och så vill jag bli stark igen. Och även om jag själv vet vad och hur jag ska göra så kände jag att jag behöver lite extra piska för att komma igång. En vecka har vi kört redan och det gick i det stora hela riktigt bra, även om det är en tuff utmaning att följa ett kostschema igen. I torsdags var jag alltså på sweat it light ute i Godby, ett pass för gravida och vi som fått barn, och herregud vad det var skönt att träna ordentligt! Låt dig inte luras av att det heter "light", det var riktigt tufft ändå. Jason var med, det är tanken, att barn och bebisar kan vara med, och han skötte sig och sov genom hela passet trots den höga ljudnivån.

Denna vecka är också fullspäckad. Imorgon har jag både mammaträff, rådgivningsbesök och eventuellt dejt med min kompis Maria på agendan. På onsdag ska mina före detta kollegor komma på besök och på torsdag blir det att svettas ute i Godby igen. På torsdagkväll åker vi sen iväg till Sundsvall för Tammer Traning Camp och Connys tävling. Ska bli så kul att se alla underbara människor igen. Så det är fullt upp. Här emellan ska det ammas, bytas blöja, tränas, städas, lagas mat, klippas gräs osv osv. Det är tur att man inte behöver ha tråkigt...